Kontakta en expert 031 - 51 57 77

Gourmetresa till Piemonte

Piemonte

För livsnjutaren och alla som uppskattar riktigt gott vin och gourmetmat

Piemonte är en region uppe i nordvästra Italien som är världsberömd för sina otroliga röda viner. De flesta känner till Barolo för att nämna ett område men också Barbera och Barbaresco är världskända. I regionen finns det också mycket industri och här har Fiat sitt ursprung.

Som du förstår så är det en fröjd att cykla i detta område och det kommer att kännas som du säkert vill stanna ett tag till efter att den sista cykeldagen är avverkad.

Turin som var den första huvudstaden i Italien är regionens huvudstad och också kallad "lilla Paris", du kommer att känna av den franska atmosfären här.

Strosa runt i de medeltida alléerna i små stader längs din väg i detta fantastiska landskap och fördjupa dina kunskaper i historien som kommer härifrån.

Du kommer att äta och dricka fantastiskt varje dag så cykelturerna kommer att bädda för att du kan äta lite extra varje middag.

Att upptäcka Piemonte på cykel är sannerligen ett stort nöje! Du befinner dig i Italiens motsvarighet till Edens lustgård.

Resans längd är: 295km

Resan är självguidad

Program

Dag 1 - Ankomst till Turin

Du tar dig på egen hand till Turin och på kvällen träffar du vår guide på ett välkomstmöte och utprovning av cykel. Njut av resten av kvällen, staden är fantastisk.

Dag 2 - Turin - Pinerolo 55 km

På cykel- och sidovägar så cyklar du längs kända floden Po. När du kommer fram till Stupinigi som är ett palats i Rokoko-stil ska du definitivt stanna till och ge det lite tid. Arkitekt till denna vackra byggnad var Filippo Juvarra. Palatset var även residens till familjen Savoyen i många år. Din färd går vidare genom parker och längs floder till du når Pinerolo som är dagens stopp. Pinerolo är berömd för sin kavalleriskola.

Dag 3 - Pinerolo - Saluzzo 50 km

Du tar dig fram på cykeln idag genom fruktträdgårdar och vindistrikt till Cavour, som har ett vackert fort, Rocca. Det är en kulle i det annars så släta landskapet. Du når senare fram till medeltidsstaden Saluzzo.

Dag 4 - Saluzzo - Bra 65 km

Du kommer att passera fantastiska palats denna dag som Manta och Costigliole. En annan sevärdhet är staden Benevagienna, som har rötter från det Romerska riket, här hittar du också en arkeologisk utgrävning. Efter att stiftat bekantskap med staden tar du dig mot Cheasco och Bra, som också kallas Gourmetmatens huvudstad. Organisationen Slow Food grundades här.

Buon Appetito!

Dag 5 - Bra - Barolo - Alba 50 km

I Pollenzo, också detta en stad med rötter i det Romerska imperiet hittar du Universitetet för gastronomisk smaksättning, som drivs i samarbete med Slow Food. Efter detta kommer du till fantastiska Barolo, stanna till här och ta din tid. Efter Barolo så blir det mer kulligt, men ingen fara du kommer att bli generöst kompenserad med mer fantastiskt italienskt vin.

Du cyklar vidare längs floden Tanaro och kommer fram till Alba som är mycket kända för sina tryfflar.

Dag 6 Alba - Asti 40 km

Idag kommer du cykla i regionen Roero. Mer palats i dettq vackra landskap i form av Guarene och Cisterna, besök gärna även museumet här.  Väl framme i Asti kan du njuta lite extra om du är lite extra lagd åt det kultiverade hållet. Det finns gott om saker att upptäcka här. Asti är känt för sitt mousserande vin och Palio, en slags hästrace där ryttarna barbacka ska försöka rida igenom ett tjockt lager av lera tre gånger. Väl värt att se om du kan tajma in din semester till detta skådespel. 2 juli och 16 augusti är det Palio här.

Dag 7 - Asti - Chieri - Turin 45 km + tågresa

Du tar dig på små pittoreska vägar mot Turin där du för en vecka sen startade din gourmetresa i Piemonte. På din väg tillbaka kommer du se små romantiska italienska byar. I Chieri kommer du säkert satsa på ytterligare en vinprovning innan det är dags att hoppa på tåget för färden tillbaka till Turin.

Dag 8 - Hemfärd eller extradagar

Det är dags att avsluta och bege dig hemåt, men du som gärna tar ett par dagar till här, låt oss veta så kan vi arrangera boendet.

Pris från: 7 475 kr

Ankomstdatum

Säsong 1


24 mars - 27 april 2018                Ankomstdag: lördag

29 sept - 13 oktober 2018            Ankomstdag: lördag


Säsong 2

28 april - 25 maj 2018                  Ankomstdag: lördag

8 sept - 28 sept 2018                    Ankomstdag: lördag


Säsong 3    


26 maj - 7 sept 2018                    Ankomstdag: lördag

 

Priser

Baspris Säsong 1                 7 475 kr


Baspris Säsong 2                8 085 kr


Baspris Säsong 3                8 610 kr


Singelrumstillägg              2 540 kr


Hyrcykel                                  825 kr


Elcykel                                  1 855 kr


 

Kategori: 3*** & 4**** hotell

 

Extranätter               Baspris                    Singelrumstillägg


Turin                          735 kr                       315 kr

 

Alla priser är per person

I priset ingår

 • Övernattning inkl. frukost
 • Välkomstmöte
 • Personlig ruttinformation
 • Bagagetransport mellan hotellen
 • Väldetaljerade beskrivningar för etapperna. med översiktskartor, ruttkartor. Tursitattraktioner och viktiga telefonnummer.
 • Heta Linjen-service
 • Välkomstdrink
 • Tågbiljett Chieri-Turin inkl. din cykel
 • GPS tillgänglig
 • Försäkring för hyrcykel

I priset ingår ej

 • Resa Turin t&r
 • Luncher
 • Middagar
 • Dryck
 • Reseförsäkring
 • Cykel

 

Övrigt

Ankomst/Parkering/Hemfärd

Ankomst: Flyg Sthlm/Gbg - Turin. annars flyg till Milano och sen tåg. Flyg till Geneve, buss och sen tåg till Turin.

Parkering: Hotellparkering för ca € 15/dag.

Hemfärd: Omvänt från ovan.

Cyklarna

Våra cyklar är av mycket bra kvalité av märket KTM och sedan särskilt designade av ett före detta proffs inom landsvägscykel. Det borgar för både hög komfort och hög säkerhet på cyklarna.

Cyklarna har en stark aluminiumram, bra lysen, starka däck som tål omild behandling. De är utrustade med sadelväska och styrväska.

 

Sadlar från världskända Selle Royal

Världskända Selle från italien har levererat sadlarna. Du kommer att sitta perfekt på din cykel.

 

Shimano växlade cyklar

Världens största tillverkare av växlar och andra komponenter för cyklar, Shimano har ett av sina växelsystem på cyklarna.

På de 7-växlade cyklarna sitter Nexus, systemet är så smart att du kan växla både stillastående och cyklande.

På de 21-växlade cyklarna sitter Alivio, ett mycket komplett system som är förlåtande för eventuella misstag vid växlandet, lätt att använda

 

Ramstorlekar

21-växlad unisex modell, frihjulsmodell. Storlekar: 43, 46, 51, 56

7-växlad unisex modell med bakhjulsbroms. Storlekar: 46, 51, 56

21-växlad landsvägscykel, med slutande toppram. Storlekar: 56, 60, 64

 

Utrustning på cykeln

- Sadelväska, vattentät.

- Väska på styret, vattentät.

- Kombinationslås.

- Reparationskit med verktyg och extra slang.

- Pump

 

Elcyklar

Vill du ta backarna med ett stort leende på läpparna - go electric. Våra fina elcyklar är nya och hjälper dig när benen börjar bli trötta, då slår motorn på och hjälper dig ögonblickligen. Finns i unisex modell och är bekväma för både män och kvinnor. Tillverkade av samma kända KTM, som standardcyklarna. Vikten är 23 kilo och cykeln har fin balans och är lättcyklad. Motorn hjälper dig upp till en fart av 25km/h innan den slår av och du måste vara aktiv.

Även utrustade med en LCD-display som visar dig allt du behöver veta. Du kommer att uppleva denna cykel som riktigt rolig.

Samma utrustning som på standardcyklarna.

Standardcykel herrLCD-display elcykelStandardcykel unisexElcykel unisexStandardcykel växelhandtagElcykel batteri

Antal dagar: 8
Pris från: 7 475 kr
Svårighetsgrad:
Medel svår
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail to someone

Intresseanmälan

Kundomdömen