Kontakta en expert 031 - 51 57 77

Inkaleden

Inkaleden

Den klassiska Inkaleden till Machu Picchu

Det finns många som älskar att resa som har en egen liten lista i sitt huvud över platser de någon gång i livet vill besöka. Den klassiska Inkaleden som leder till Machu Picchu i Peru dyker upp på väldigt många personers listor och det är verkligen befogat.

Att få stå vid solporten och se solens första strålar värma upp Machu Picchu måste upplevas på plats.

Machu Picchu – en magisk kulturskatt för alla

Här har du en vandring och ett slutmål utöver det vanliga. Besökare från hela världen kommer för att vandra Sydamerikas och även en av världens mest spännande leder där slutmålet, Machu Picchu i hela sin prakt väntar på dig.

Den total sträckan på vandringen är 43 km och startpunkt är en plats som heter Kilometer 82.

Den klassiska Inkaleden

Du börjar vandringen med att gå över en bro som heter Kusicancha och tar efter denna vänster om en skog med eukalyptusträd. Första natten på Inkaleden blir det camping vid Wayllamamba eller Llullucha. Dag 5 blir lite tuffare då vi ska upp till 4200 meter över ett pass som heter Pass of Warmiwanusqa (dead woman´s pass).

Solens första strålar smeker över Machu Picchu

Den 6:e dagen är den längsta dagen men nu börjar det hända en hel del spännande saker och du kan njuta av ruiner som Runkuracay och Sayaqmarca. Här blir det så småningom övernattning i  Phuyupatamarca eller Winayhuayna. Den 7:e och sista dagen börjar de flesta grupper väldigt tidigt då du vill få se solen smeka sina första strålar över det fantastiska Machu Picchu när du beskådar detta mästerverk från solporten. Du spenderar resterande delen av dagen genom att utforska hela stället i din egen takt inklusive en guidad tur.

Tåg tillbaka till Cusco

På kvällen tar vi tåget tillbaka till Cusco för en härlig middag och övernattning på hotell.

När är de bästa perioderna för att besöka Machu Picchu

Från mitten av januari och hela februari är de regnigaste perioderna runt Machu Picchu. Det hålls då stängt för reperationer och underhåll.

I mars öppnar Machu Picchu igen men det är regnigt uppe i högländerna och det pågår även in i april. Det kan ibland vara mer eller mindre omöjligt att ta sig fram på en del ställen.

Maj tillsammans med oktober är det mest lämpade månaderna i vårt tycke för att besöka vackra Machu Picchu. Det är relativt lite turister och det är mer eller mindre torrt.

Från juni och till slutet av månaden pågår Inti Raymi (solfestivalen). Det är riktigt mycket turister i Cusco och andra gamla inkastäder och självklart även massvis med turister upp mot Machu Picchu.

I slutet av juli firar Peru sin nationaldag och detta är ytterligare ett tillfälle med riktigt högt tryck in mot Machu Picchu. Det är torrt och fint och trots att det är riktigt mycket folk vid dessa tillfällen fortsätter det så från år till år. Det vackra torra vädret fortsätter hela augusti och oftast en bra bit in i september.

November är månaden när regnperioden startar, men det kan fortfarande finnas dagar eller t o m perioder med riktigt fint väder. Det är mycket lugnare med turister och du behöver inte söka tillstånd särskilt långt i förväg.

I december är det blött på de flesta ställena men det lockar ändå ganska mycket folk då det är många som lockas att åka under jul och nyår.

Notera: Denna vandring delas med internationella besökare när du går Inkaleden.

Låt oss veta i god tid om du vill göra den fantastiska vandring. Den är oerhört populär och det krävs framförhållning för att få ett vandringstillstånd på Inkaleden in till Machu Picchu.

Priset är baserat på att minst 2 personer bokar.

Program

Dag 1 – Ankomst till Cusco

Vi hämtar dig på flygplatsen och kör dig till hotellet.

Du har eftermiddagen fri för att få upptäcka staden på egen hand. Ta det lugnt och anpassa dig till höjden

Måltider som ingår: Inga

Dag 2 – Cusco – Cityvandring med omnejd

Vi har hela förmiddagen att med hjälp av en professionell guide få lära dig mängder om den gamla Inkakulturen. På turen får du även titta Qorikancha (Soltemplet) och Inkaruiner en bit utanför Cusco som t ex Sarcayhuamana, Qenqo, Puca Pucara och Tambomachay.

Måltider som ingår: Frukost 

Dag 3 – Cusco – Pisac – Ollantaytambo

Efter frukost så blir det en heldag med utflykt till Urubambadalen. Vi kommer att besöka Pisac Inkaruiner, Pisac indianmarknad och Ollantaytambo. Det blir också besök till Inkafortet i Ollantaytambo och stadsvandring här. Vi kör sedan till ditt hotell i Ollantaytambo.

Måltider som ingår: Frukost 

Dag 4 – Piskakucho (Km 82) – Huayllabamba

Vi börjar din resa mot Machu Picchu fantastiska ruiner med en spektakulär bussresa genom Inkafolkets heliga dal som tar oss fram till vår startplats för vår trekking, Kilometer 82.

Efter en genomgång hur hela trekken sträcker sig så kommer vi äntligen igång med resan på allvar. Vi korsar en bro och har sedan två timmars vandring nedför Urubambaravinen. Efter det så besöker vi klassika terassodlingar av Inkas och besöker också bebyggelsen av Llaqtapata som ligger vid flodbanken av Cusichacafloden. Vi har härifrån en kort klättring upp till Cusichacadalen som leder till Huayllabamba, den sista bebyggda byn på trekken. Vi övernattar här.

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag

Dag 5 – Huayllabamba – Pacaymayo

Vi klättrar uppför den branta Llulluchadalens sida, tar oss över ett strömt vattendrag och vidare genom de förtjusande skogarna av Polylepis (ett släkte till rosväxter). Vi tar oss vidare upp över kanten till en liten platå där vi heöt plötsligt kommer att befinna oss i ”the puna”, de trädlösa grässlätterna som är signifikant för de höga Anderna. Vi vandrar upp över vårt första och också högsta pass, Warmiwanusca (4200m). Du kommer få en magnifik utsikt härifrån och kan även se det andra passet vi ska gå över senare. Bakom dig så har du massiva snöklädda berg och vackra dalar i det som heter Huayanaymassivet. Stigen leder ner mot den skogbeklädda Pacaymayodalen där vi även slår läger för natten.

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag

Dag 6 – Pacaymayo – Winay Wayna

Den här dagen är den längsta och vi börjar dagen med att gå i en gammal inkatrappa som leder oss upp mot en liten Inkaplats som kallas Runkuracay. När vi når vårt andra pass, så öppnar landskapet upp sig och du kommer att se den vackra snöklädda Pumasillo-bergskedjan. Vi går neråt igen och når fram till ruinerna av Sayacmarca (den otillgängliga staden), en trasslig labyrint av hus, små torg och vattenkanaler. Platsen är placerad på ett utmanande sätt på ett stenigt utsprång och den överblickar Aobambadalen. Inkaleden övergår nu i en granitstensbelagd väg såm leder upp mot de övre kanterna av den dimhöljda skogen genom en färgsprakande mästerverk av orkidéer, ananasväxter, mossor och ormbunkar.

Vid det tredje passet krön som har utsiktplattformar byggda av Inkafolket, överblickar du det arkeologiska komplexet av Phuyupatamarca (staden som är i molnens höjd). Vi stannar sen till för att utforska den fantastiska labyrinten av Inkabyggda stentorn, fontäner och trappor som leder nedför bergsidan.

Vi påbörjar nu en lång vandring nedför och genom den ombytliga dimhöljda skogen. En Inkabyggd trappa utmejslad från de liggande ursprungliga granitstenarna leder oss fram till vårt läger som är beläget vid Winay Wayna (Förevigt ung) Den största och mest utsökta platsen av Inkaledens alla platser.

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag

Dag 7 – Winay Wayna – Machu Picchu – Cusco

En tidig start på dagen för att få uppleva när soluppgången väcker Machu Picchu med sina första solstrålar. Vi vandrar över en brant bergssida genom lummig, fuktig dimhöljdskog med gigantiska ormbunkar och annan tät vegitation.

Plötsligt så korsar vi den stenklädda tröskeln in till Intipunku (Solporten) och går in i ett oförglömligt ögonblick av naturens skönhet blandad med mänskligt artisteri på högsta nivå. Du har det magiska Machu Picchu framför dig.

Vi avslutar vandringen genom att gå ner genom ”Royal flagstone walkway” kantad av tempel och byggnader som leder ner till hjärtat av Machu Picchu. Vi spenderar resten av morgonen med en guidad tur i området och en mycket spännande berättelse om den unika plats. Det kommer också finnas tid till egen utforskning av Machu Picchu. Under den tidiga eftermiddagen så tar vi bussen till Aguas Calientes, där vi byter till tåget som tar oss hela vägen tillbaka till Cusco för en trevlig middag och hotellnatt.

Måltider som ingår: Frukost

Notera: Parkmyndigheten kan vid behov omdirigera lägerplatserna till andra än de nämnda i programmet.

Generella villkor att tänka på vid bokning

* Vid varje bokning så ange vänligen följande information;

* Fullständigt namn på alla deltagare och ålder

* Passnummer och nationalitet

* Yrke

* Speciella önskemål för mat (vegetarian, diabetes, osv)

* Eventuella speciella medicinska behov

* Speciella intressen (fåglar, växter, stjärnor etc)

OBS: Maxvikt för din utrustning som finns i din duffelbag är 5 kg/per person under trekken.

Pris från: 12 590 kr

Från 12 590 kr

Singeltillägg: 4 300 kr

Priset är baserat på minimum 2 deltagare som bokar

Inkluderat i resan                                   

 • Transport till och från Cusco flygplats
 • Informationsmöte om din trek på Inkaleden innan start och en praktisk karta
 • Entréavgift till Inkaleden
 • Entréavgifter på cityvandringar i Cusco och Ollantaytambo
 • Engelskspråkig guide på de olika sevärdheterna
 • Övernattning i tält, som inkluderar bekväma liggunderlag. Tält delas 2 och 2. Singeltält går att beställa mot avgiften 350 kr
 • En duffelbag för att ha dina saker i under trekken. Återlämnas i Cusco
 • Måltider enligt program
 • Flaskvatten för att fylla på din vattenflaska
 • Tågbiljett från Aguas Calientes till Ollantaytambo
 • Transfer i delad buss från Ollantaytambo till Cusco
 • Den medföljande personalen har med sig;

Tvåspråkig guide

- Första hjälpen

- Extra syrgas vid behov

- Bärare

- Proviant

 Ingår ej i resan 

 • Internationellt flyg t&r
 • Inrikesflyg Cusco t&r
 • Drycker, förutom flaskvatten på trekken)
 • Måltider som inte finns med i programmet.
 • Dricks, skatter och tvättservice
 • Sovsäck
 • Vandringskängor och annan personlig utrustning
 • Låt oss veta om du vill stanna en natt till i Cusco när vi kommer tillbaka från Machu Picchu, vi kan boka åt dig.
 • Eventuellt tillägg för singelboende på hotell och tält.

Kvalifikationer

Resan till Machu Picchu klarar de flesta med vanlig grundkondition. Många av dem som väljer denna resa gör det som en förlängning efter en vandring eller klättring i Anderna och då är kroppen redan acklimatiserad.

Machu Picchu ligger på 2350 möh och vandringen dit är inte särskilt krävande.

Antal dagar: 7
Pris från: 12 590 kr
Svårighetsgrad:
Medel lätt
Kundomdömen:
Vår upplevelse av Inkaleden är enbart positiv, juli är garanterad bästa månaden. Behaglig temperatur och sol hela dagarna. Vår guide Freddie var väldigt kompetent och engagerad, han lärde oss mycket om Inka, Peru och lokal historia. Bärarna och kocken var också väldigt duktiga, otroligt god mat samtliga dagar. Stor fördel att vi enbart var åtta personer i gruppen, blev både lugnare och trivsammare, jämfört med många andra grupper som var på 15-20 vandrare + lika många bärare. Machu Picchu var storslaget och minnesvärt, även om det var väldigt mycket turister (cirka 7000 besökare/dagligen under juli). Vandringen var inte särskilt jobbig eller ansträngande, vi önskar båda två att vi vissa dagar hade kunnat gå längre, men jag antar att det finns bestämmelser över att inkaleden ska göra på fyra dagar och inte två-tre. Vi upplevde inga problem med höjden då vi hade tre dagar i Cusco och närområde innan, vilket var bra och trivsam acklimatisering. - rekommederas verkligen.
Tomek & Saioa
Läs fler kundomdömen
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail to someone

Intresseanmälan

Kundomdömen