Kontakta en expert 031 - 51 57 77

Provencal lifestyle

Provancale

Provence - Medelhavskust, konst, gourmetmat och medeltida historia

Landskapet är väldigt speciellt här nere vid Frankrikes solkust, medelhavet, de grönskande dalarna, det unika ljuset som har lockat storheter som Van Gogh, Matisse och Picasso för att nämna några få faktorer för att göra en cykelsemester härnere och få chansen att ta in så mycket som möjligt. Då vi cyklar mitt i Provencals historien.

Du kommer att få se fantastiska byggnadsverk som Påvepalatset i Avignon, Arles Amfiteater, Pont du Gard eller den Romerska akvedukten Pont du Gard. Du har även den grek-romerska utgrävningsplatsen Glanum eller varför inte medeltidsbyn Les Baux som ligger i Alpilles.

En annan höjdpunkt på resan är när du cyklar genom Camarg det fridlysta hedlandskapet Camargue som ligger i Rhône-deltat. De berömda flamingos och de vita hästarna är klassiker från denna region.

Till allt detta har du livsstilen i Provencal, mysiga små städer, maten och vinet, spännande marknader, spanska traditioner och framför allt det sköna lugn som råder i södra delen av Frankrike.

Program

Dag 1 - Ankomst till Orange

Du tar dig på egen hand till Orange. Njut av staden med den vackra arkitekturen som går tillbaka till det Romerska riket. Den storslagna teatern och triumfbågen är efterlämningar från denna storhetstid. Gamla Stan lockar med sin Provensalska charm, små mysiga caféer och affärer.

Dag 2 - Orange - Châteauneuf-du-Pape - Avignon 50 km

Redan på den första sträckan på denna resa kommer du fram till den världsberömda vinstaden Châteauneuf-du-Pape, här sker tillverkning av ett av världens absolut främsta rödvin. Här måste du stanna och strosa runt blande de små gatorna. Cykla vidare längs Rhône på den fina cyelvägarna mot Avignon. Ta en rundtur i Avignon och Påvepalatset är definitivt värt ett besök.

Dag 3 - Avignon - St. Rémy - Arles 55 km

Utan något som helst besvär på de lugna vägarna  så styr du mot St. Rémy, den kanske vackraste staden i Provencal och säkert den mest tidstypiska. Det är få saker som överträffar den livliga stämningen i stan, det speciella ljuset, doften av örter eller de antika alléerna i Gamla Stan.

Du får en del stigningar upp mot Alpilles, men blir efter det riktligt blönad med vacker utsikt över Les Baux. Platsen ligger väldigt vackert och även de gamla ruinerna av fortet är spännande att se. Staden är även känd som staden som är "byggd på klipporna".  Du tar dig på små vägar bort mot Arles, här hittar du tidstypiska efterlämningar från det Romerska riket som ligger bakom mycket av stadens historia. Arles var den näst största staden i det Romerska imperiet. Här bodde även inte helt okände konstnären Vincent van Gogh.

Du övernattar i Arles i två nätter.

Dag 4 - Arles - Camargue - Arles 45 km

Camargue kan karaktäriseras som halvt hav, halvt land med sina unika sjöar med bräckt vatten och vidsträckta saltstäpper, vildhästar och berömda rosa flamingos. Idyllsika små vägar tar dig in i naturreservatet där du kan avnjuta allt detta.

När du når Majenes med sin amfiteater så har du även möjlighet att ta det lilla tåget och komma ut i vildmarken för att få njuta av både landskap och om du har tur även flamingos och vildtjur.

Du cyklar tillbaka på nästan helt bilfria vägar hela vägen till Arles.

Dag 5 - Arles - Nimes 50 km

Under morgonen så kommer du fram till städerna Tarascon och Beaucaire som båda ligger belägna längs Rhone. Det finns gott om platser och slott från 1100-talet längs denna tur så passa på att fota och njut. Du måste stanna till i Beaucaire på en kaffe som avnjuts bäst i närheten av floden. Staden är också väldigt charmig så ge dig tid här för att bara insupa miljön.

När du når fram till dagens slutmål, Nimes så finns det gott om platser och byggnader som skvallrar om att det en gång i tiden tillhörde Romariket. Besök gärna arenan, Maison Carrée eller Tour Magne. Du kan också med fördel besöka den modernare delen av staden som kallas Carré d´ art.

Dag 6 - Nimes - Pont-du-Gard -Uzés 50 km

Fortet uppe vid Tarascon som ligger beläget högt ovanför Rhône är din följeslagare en bit genom vindistriktet Costiéres-de-Nimes. Runt lunchtid kommer du att se den berömda akvedukten Pont-du-Gard som härstammar från det Romerska imperiet även denna är med på världsarvslistan.

Du kommer att känna doften av ljuvlig lavendel, rosmarin och timjan på din cykelväg mot den mycket vackra Provensalska staden Uzés, som fortfarande har en magisk medletida charm över sig. Det är väl värt att besöka torget i stan som är omsluten av arkader.

Dag 7 Uzés - Orange 55 km

Du är inne på din sista cykeldag i Provencale och landskapet byter återigen skepnad. Det är lite mer backigt runt Garrigue med sina ekskogar och örtodlingar. Senare cyklar du genom vinodlingar och fruktträdgårdar som också är så typiska för Provencal vilka tar över vyn igen. Du kommer också att cykla genom andra världskända vintillverkare här i regionen Côte du Rhône (Lirac, Laudan) och så småningom nå fram till slutmålet Orange.

Dag 8 - Hemfärd eller extradagar

Det är dags för att avrunda efter frukosten och önskar du några dagar extra i denna underbara region så vänligen meddela oss.

Pris från: 6 990 kr

Ankomstdatum

Självguidad tur

Säsong 1


25 mars - 3 juli 2017                           Ankomstdag: lördag och måndag

2 september - 16 oktober 2017        Ankomstdag: lördag och måndag

Säsong 2


 

8 juli - 28 augusti 2017                      Ankomstdag: lördag och måndag

 

Priser

Kategori:                      Kat: Deluxe                      Kat: A                          Kat: B


Baspris Säsong 1      10 180 kr                            8 175 kr                    6 990 kr


Baspris Säsong 2     11 120 kr                             8 530 kr                    7 150 kr


Singelrumstillägg    4 315 kr                             2 050 kr                     1 855 kr


Middagar                    2 980 kr                            2 160 kr                     2 010 kr


Hyrcykel                        775 kr                               775 kr                        775 kr


Elcykel                         1 800 kr                            1 800 kr                      1 800 kr

 

Kategori Deluxe: Bekväma hotell av 3*** & 4****(fransk klass), en del med AC och pool

Kategori A: Bekväma 2** & 3*** hotell (fransk klass). Ibland med pool och AC.

Kategori B: 2** hotell (fransk klass). Alla med egen toa och dusch.

 

Extranätter         Kat A Baspris        Singelrumstill.            Kat B Baspris          Singelrumstill.


Orange                 620 kr                      385 kr                            515 kr                         260 kr

 

Alla priser är per person

I priset ingår

 • Övernattningar i vald kategori, inkl. frukost.
 • Middagspaket om bokat
 • Välkomstmöte
 • Personlig ruttinformation
 • Omsorgsfullt planerad cykeltur.
 • Bagagetransport mellan hotellen.
 • Väldetaljerade beskrivningar för etapperna. med översiktskartor, ruttkartor.
 • GPS-tracking om så önskas.
 • Heta Linjen-service.

I priset ingår ej

 • Resa till Orange t&r
 • Luncher
 • Middagar (från 1 890 kr beroende på kategori)
 • Dryck
 • Försäkring

Övrigt

Ankomst/Parkering/Hemfärd

Ankomst: Flyg från Sthlm/Gbg -Montpellier/NIce/Marseille/Geneve/Lyon. Tåg till Orange.

Parkering: Starthotell Kat A: fri parkering utan reservation. Kat B: P-garage ca €10/dag ingen reservation.

Hemfärd: Omvänt från ovan.

 

Cyklarna

Våra cyklar är av mycket bra kvalité av märket KTM och sedan särskilt designade av ett före detta proffs inom landsvägscykel. Det borgar för både hög komfort och hög säkerhet på cyklarna.

Cyklarna har en stark aluminiumram, bra lysen, starka däck som tål omild behandling. De är utrustade med sadelväska och styrväska.

 

Sadlar från världskända Selle Royal

Världskända Selle från italien har levererat sadlarna. Du kommer att sitta perfekt på din cykel.

 

Shimano växlade cyklar

Världens största tillverkare av växlar och andra komponenter för cyklar, Shimano har ett av sina växelsystem på cyklarna.

På de 7-växlade cyklarna sitter Nexus, systemet är så smart att du kan växla både stillastående och cyklande.

På de 21-växlade cyklarna sitter Alivio, ett mycket komplett system som är förlåtande för eventuella misstag vid växlandet, lätt att använda

 

Ramstorlekar

21-växlad unisex modell, frihjulsmodell. Storlekar: 43, 46, 51, 56

7-växlad unisex modell med bakhjulsbroms. Storlekar: 46, 51, 56

21-växlad landsvägscykel, med slutande toppram. Storlekar: 56, 60, 64

 

Utrustning på cykeln

 • Sadelväska, vattentät.
 • Väska på styret, vattentät.
 • Kombinationslås.
 • Reparationskit med verktyg och extra slang.
 • Pump

Elcyklar

Vill du ta backarna med ett stort leende på läpparna - go electric. Våra fina elcyklar är nya och hjälper dig när benen börjar bli trötta, då slår motorn på och hjälper dig ögonblickligen. Finns i unisex modell och är bekväma för både män och kvinnor. Tillverkade av samma kända KTM, som standardcyklarna. Vikten är 23 kilo och cykeln har fin balans och är lättcyklad. Motorn hjälper dig upp till en fart av 25km/h innan den slår av och du måste vara aktiv.

Även utrustade med en LCD-display som visar dig allt du behöver veta. Du kommer att uppleva denna cykel som riktigt rolig.

Samma utrustning som på standardcyklarna.

Standardcykel herrLCD-display elcykelStandardcykel unisexElcykel unisexStandardcykel växelhandtagElcykel batteri

Antal dagar: 8
Pris från: 6 990 kr
Svårighetsgrad:
Medel lätt
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail to someone

Intresseanmälan

Kundomdömen