Kontakta en expert 031 - 51 57 77

Safari i Tanzania

Leopardunge safari

Safari i det vackra Serengeti och Ngorongoro-kratern

Du har sett det på film och TV, de vidsträckta vidderna över savannen i östra Afrika. En safari till det klassiska och spännande Serengeti är ett minne för livet. Allt det du vill och hoppas att Afrika är för dig i dina drömmar kommer du att få uppleva under denna spännande safari.

Serengeti, Manyara och kratern Ngorongoro ligger i de norra delarna i Tanzania och gränsen till Kenya ligger inte långt ifrån. Den världsberömda migrationen, där enorma mängder djur vandrar från ett område till ett annat på jakt i nya betesmarker med bland annat zebror och gnuer är ett skådespel som måste upplevas på plats för att kunna helt förstå dess vidd. Migrationen äger rum två gånger om året. Den första är mellan januari och mars i samband med att området blir bördigare och djuren föder och den andra startar runt månadsskiftet juli-augusti och varar resten av torrperioden. Regnperioed under april och maj.

Serengeti är känd för sin enorma lejonpopulation och blir en viktig del i näringskedjan för att hålla naturen i balans. Ngorongoro-kratern är känt som det mest rovdjurstäta området i Östra Afrika.

Vi besöker också Lake Manyara med dess välkända trädklättrande lejon, men du hittar även Afrikansk buffel, elefant, giraff, flodhästar, gasseller med flera och dessutom runt 400 olika fågelarter.

Den bästa tiden för Lake Manyara om du vill se stora däggdjur är under torrperioden juli till oktober och föredrar du fågelskådning så är perioden november till juni den bästa.

Du bor i stora välutrustade tält när du är ute på savannen.

Priset är baserat på min. 2 pers reser. Det går utmärkt att åka själv mot extra kostnad.

Program

Dag 1 - Anländer Kilimanjaro flygplats/upphämtad Moshi - Transport till Lake Manyara nationalpark

Vi hämtar dig på Kilimanjaro flygplatsen eller om du vandrat på Kilimanjaro så blir du upplockad på ditt hotell och transporterad till Arusha med bil, vilket tar ca 2h. Här tar du ett kort stopp och sen är det vidare mot Lake Manyara nationalpark. I parken får du en fin safari och som du kommer att märka så är parken diversifierad så det finns många olika djur att titta på.

Har du lyckan på din sida så får du se några av de trädklättrande lejonen här. Du äter din lunch som en picnic ute i det fria och efter maten så fortsätter den spännande safarin till någon gång under eftermiddagen.

Det är sen dags att köra mot din camp som är Isoitok Camp Manyara.

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag

Dag 2 - Safari i fantastiska Serengeti via Ngorongoro

Du kommer att vakna av skönsång av några av alla fåglar som finns i området och efter din stärkande frukost så bär det av mot Ngorongoro-området där du fortsätter mot det stora Serengeti.

Serengeti är en enorm park på 1,5 miljon hektar. Känd som kanske världens bästa område för vilda djur. Under två dagar letar vi efter Big-5, men också mycket andra djur och fåglar. Om du är här under rätt tidsperiod så kommer du också att få beskåda den världsberömda migrationen när djuren förflyttar sig till nya betesområden. Du kommer att få safari i centrala delarna av Serengeti idag och du kommer att upptäcka hur olik savannen kan vara i parken. Din safariguide kommer att ge dig det absolut bästa möjliga.

Övernattning: Kisura Camp

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag

Dag 3 - Serengeti - Luftballong är ett möjligt tillval

Frivilligt: Om du önskar kan du boka upp en luftballongsafari för att se hela savannen från luften. Det är en tidig start för detta och när du landar så ingår det en champagnefrukost till detta tillval.*

En full dags safari på Serengetis öppna slätter väntar dig i denna tredje dag på safari. Du kommer säkert åka mot Rock kopias för att se några av kattfamiljerna.

Både gepard och lejon använder den gigantiska klippan som en utmärkt observationsplats.

Övernattning: Kisura Camp

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag

Dag 4 - Safari i Ngorongoro

Efter frukost så byter vi park och du färdas nu mot spännande Ngorongoro. Du anländer runt lunch och beger dig genast ner i kratern för safari.

Världens största obrutna kittelliknande område av en kollapsad vulkan och hem till runt 25.000 större däggdjur. kratern är känd som Afrikas ”Edens lustgård” och du hittar inte dess like någon annanstans i världen.

För elefanter kommer du se mest handkur då honorna håller sig borta från kratern då den är hem till den största rovdjurspopulationer i hela Afrika. Du kan även hitta svart noshörning här med en del flyt. Populationen här är ungefär hälften av hela stammen som finns kvar i östra Afrika vilket är endast ett tjugotal.

Övernattning: Rhino lodge

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag.

Dag 5 - Hemfärd eller vidare på ny safari eller stranden

Efter din frukost i lodgen så är det dags att så smått börja din resa till flygplatsen i Arusha och ett flyg som tar dig till några dagars avkoppling på stranden t ex Zanzibar eller en annan safari. Du kan också välja att bli avsläppt på Kilimanjaros flygplats för internationellt flyg hem.

Måltider som ingår: Frukost och lunch.

Pris från: 16 190 kr

Priset är baserat på del i dubbelrum och tält-lodge.

Priser:

Lågsäsong april/maj: 20 390,00 kr/per person baserat på 2 personer

                                         16 190,00 kr/per person baserat på 4 personer

Högsäsong jan-mars & juni-dec: 21 400,00 kr/per person baserat på 2 personer

                                                              17 190,00 kr/per person baserat på 4 personer

Tillägg för singelboende  1 290,00

*Luftballongsafari med champagnefrukost + 5 130,00 kr

Inkluderat i resan

 • Safari i Serengeti, Ngorongoro och Lake Manyara
 • Nationalparksavgifter
 • Erfaren engelsktalande guide
 • Måltider enligt program
 • 4 nätter i tält-lodge på savannen i mellannivå
 • 4-hjulsdriven jeep med taklucka och garanterad fönsterplats
 • Vid behov akut evakuering
 • Alla transporter nämnda
 • Mineralvatten, 1,5 liter/dag under safarin.

Ej inkluderat i resan

 • Måltider och dryck som inte ingår enligt program
 • Singelrumstillägg
 • Dricks, ett tips är: $8-10/per person i bilen och dag till safariguiden
 • Visum
 • Övrigt som inte finns med under 'inkluderat i resan'
Antal dagar: 5
Pris från: 16 190 kr
Svårighetsgrad:
Lätt
Kundomdömen:
“Vi åkte med Adventure Lovers på safari- och badsemester till Tanzania. Otroliga upplevelser på safarin med en otrolig guide. Stjärnklara nätter och stundtals på helspänn med djurliv utanför tältet. Zanzibar var en sago-ö med kritvit, fin sand, vajande palmer. Resan kommer vi aldrig att glömma”
Magnus Bengtsson
Läs fler kundomdömen
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail to someone

Intresseanmälan

Kundomdömen