Kontakta en expert 031 - 51 57 77

Salzburgs toppar och Kitzbühels alper

e13wFmYb8F7FW3nhwDhM7LGYXig4KHEGMf9UtCBEY_I - version 2

Vandring på högre höjd i Pinzgau & Pillerseetal

Denna vecka spenderar du i Salzburgs vackraste region vad det gäller vandring. Regionen heter Pinzgau med dess världskända resort Zell am See och Saalbach-Hinterglemm.

En annan av höjdpunkterna på resan är att ta en tripp till den idylliska dalen Pillersee i Tyrolen. Varje dag kommer ett nytt bergsområde välkomna dig med sin fulla prakt och hänförande utsikter. Det startar vid Steinernen Meer längs de taggade topparna från Leogang och Lofer ner till Kitzbühels alper och vidare mot Pinzgaus vackra alpängar och berg.

Det kanske största ögonblicket under denna fantastiska vandringsvecka är den enastående utsikten över mer än 30 berg som alla är högre än 3000 meter. Dessa finner du ner mot Pinzgau.

Du kommer också att uppleva "König Glockner" som är Kitzsteinhorn-glaciären. Höga pass i Tauern och vackra alptoppar i Bayern.

Du som uppskattar delikatesser kommer inte att bli besviken på denna vandring med bland annat läckerheter som Pinzgau "Bladin", Nidai och Buchtein dessa kommer ge dig lycka och energi för att se fram emot nästa dag av äventyr.

Du får gärna ta med din hund på denna fina vandring.

Resan är självguidad.

Program

Dag 1 - Anländer till Maishofen

Du tar dig på egen hand till Maishofen.

Dag 2 - Maishofen till Maria Alm

Du startar denna utsökta vecka med att gå över Kammerregalm till Schwalbenwand, de berömda dubbeltopparna i Pinzgau gräsbeklädda bergskedja. Du kommer att få oförglömliga minnen från de enorma vyerna över alla olikfärgade toppar på rutten. Leden tar dig genom skogen "Hofer Plattl" och vidare mot Hinterreit för ett stopp och något gott att äta. Du vandrar vidare förbi fredskapellet till Maria Alm som är en pittoresk Pilgrimsdestination och lantbrukarby.

Upp: 1200m

Ner: 1100m

Längd: 15km, 3-6,5h

Dag 3 - Maria Alm till Saalfelden/Weissbach

Genom alpängar följer du till att börja med Pilgrimsleden som senare leder över mot vacker hedmark som kommer att leda dig mot de imponerande bergen och Steinerne Meer (Stensjön). Du vandrar vidare på höga leder som tar dig till Steinalm, en hytta som ligger i vackert belägen på en alpäng. Här finns det tid för ett stopp och livsnjutning. Nedvägen går på smala branta vägar och tar dig fram till ett riddarslott som heter Lichtenberg och slutligen fram till dagens mål, den historiska staden Saalfelden.

Upp: 720m

Ner: 780m

Längd: 4-5h

Dag 4 - Saalfelden/Weissbach till Pillerseetal 

Du börjar dagens vandring vid ravinen "Vorderkaser" belägen i Weissbach och följer de forsande strömmarna, stigarna varierar en del i utformning och leder dig fram till den fantastiskt belägna alpängen "Hochkaser".

Du korsar ett pass som kommer att ta dig bort från den branta topparna från bergen Leogang och Lofer in till Tyrol-sidan. Via Niederkaseralm och vidare genom dalen Griesel, så går leden vidare längs en både vild och romantisk flodbädd och ner till dalen Pillersee där du får en ny vinkel av det imponerande Lofer med sin branta bergssida.

Upp: 830m

Ner: 720m

Längd: 18km, 5,5-6h

Dag 5 - Pillerseetal till Saalbach/Hinterglemm

Lummiga ängar och utsikt över Kitzbühels alper önskar dig välkommen den femte dag. Du vandrar ner i en djup dal på bekväma stigar som går rakt under ett liftsystem som tillhör Magnesitenbergwer som är en gruva. Leden tar dig upp mot Burgeralm. Här tar vi en längre paus och mycket belåtna efter att ha ätit den mycket goda desserten "Buchtein" så är det dags att ta dig nedåt på en härlig skogsväg som leder vidare mot den mycket berömda semesterresorten Saalbach/HInterglemm. Njut bara av staden eller om du har energi över så finns det möjlighet till fin klippklättring i området, valet är ditt.

Upp: 990m

Ner: 920m

Längd: 16km, 4,5-5h

Dag 6 - Dag runt Saalbach/Hinterglemm

Du är nu i en sportregion och det finns massvis med aktiviteter att roa dig med. Du kan också ta en avslappnad vandring till Lindlingalm där du besöker skogsparken, där du bland annat kan testa en höghöjdsbana uppe i träden. Du kan göra en cirkelvandring runt Saalalm till slutet av dalen och vidare upp mot Forsthofalm. När du kommer upp här måste du smaka ett glas hemgjord kärnmjölk och samtidigt njuta av utsikten över dalen och Saalach-floden.

Upp: 500m

Ner: 500m

Längd: 10km, 3,5h

Dag 7 - Saalbach/Hinterglemm till Maishofen

Denna sista dagen på din vandring så har vi sparat det som säkert är en av de vackraste höghöjdslederna i hela Alperna. Från Saalbach så tar du liften ner till Schattenberg, där din vandring börjar på allvar, leden kallas Pinzgauer Spaziergang". Du vandrar på runt 2000 meters höjd och har hela tiden fantastisk utsikt över de omslutande bergstopparna. Lederna tar dig mot Schmittenhöhe. Du får återigen den kolossala utsikten med över 30 alptoppar som var och en har en höjd på 3000 meter i 360 grader. Njut och fota så mycket du kan och vill. Du tar sen liften ned mot Zell am See där en buss väntar på dig för vidare transport till Maishofen.

Upp: 440m

Ner: 480m

Längd: 17 km, 6h

Dag 8 - Hemfärd

Resan är tyvärr slut, men om du vill stanna några extradagar i detta vackra område så låt oss veta det. Vi arrangerar boende för dig.

Pris från: 6 140 kr

Ankomstdatum

Säsong 1


2 juni - 6 juli 2018                                          Ankomstdag: lördagar och söndagar

27 augusti - 7 okt 2018                                 Ankomstdag: lördagar och söndagar


Säsong 2

7 juli - 26 augusti 2018                                  Ankomstdag: söndag

 

Priser


Säsong 1                                                            6 140 kr


Säsong 2                                                           6 775 kr


Singelrumstillägg                                          1 100 kr


Halvpension                                                    1 325 kr

 

Hotellkategori: 4**** hotell och pittoreska 3*** hotell.

 

Extranätter

Säsong:                                       Säsong 1                           Säsong 2                             Singelrumstillägg


Maishofen 4****                       570 kr                                620  kr                                  155  kr

 

Alla priser är per person

Ingår i priset

 • 7 övernattningar inkl. frukost
 • Middagspaket (om bokat)
 • Bagagetransport
 • Välkomstmöte
 • Linbana till Schattberg
 • Linbana till Schmittenhöhebahn
 • Transport Pillsersee - Hochfilzen dag 5
 • Saalbach-Hinterglemm, Joker-sommar  (linbaneturer, guidade turer, utomhuspool mm)
 • Omsorgsfullt utvecklad rutt
 • Detaljerade vandringsinstruktioner
 • Heta-linjen för service (08.00-20.00)

Ingår ej i priset

 • Middagar 3-rätters (1 250 kr) Kan bokas samtidigt som resan
 • Luncher
 • Kommunala bussturer ( Saalfelden - Weissbach, Pillersee - Hochfilzen, Zell am See - Maishofen) ca € 9 /per person.
 • Reseförsäkring
 • Transport Maishofen t&r

Övrigt

Ankomst/Parkering/Hemfärd

Ankomst, från Sverige Sthlm/Gbg, flyg till Salzburg. Från Salzburg till Zell am See med tåg.(tabell). Från Zell am See med buss (#680, ca 30 kr) eller taxi till Maishofen, kort resa, taxi € 15.

Parkering: Fri parkering vid hotellet, ingen reservation krävs.

Hemfärd: omvänd ordning från ovan.

Antal dagar: 8
Pris från: 6 140 kr
Svårighetsgrad:
Medel svår
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail to someone

Intresseanmälan

Kundomdömen