Kontakta en expert 031 - 51 57 77

Surfresa till Costa de Caparica i Portugal

Surfa i Portugal med Upplevelseresor

Låt solen värma ditt ansikte och gör dig redo för surf och yoga. Den lilla staden Costa de Caparica är lugn och mysig och vi har vågorna nästan för oss själva. Lissabon är endast ett stenkast bort.
En oförglömlig vecka är på väg att ta sin början!

En vecka där vi yogar och surfar tillsammans och där vi kommer att dela många skratt och äventyr. Vi kommer förmodligen också att dela en massa pasteis de nata (utsökta kakor). Man får inte glömma pasteis de nata, de tillhör helhetsintrycket av resan.

Sommar väntar och vi vill gärna dela våra smultronställen med dig.
Din yogamatta väntar på dig i trädgården och din våtdräkt hänger på tork. Vi har ett obrutet paket surfvax till din bräda och surfbussen står redo för att ta med dig ut på äventyr.

När du anländer i Lissabon och om trafiken flyter på så är du framme vid surfhuset en halvtimme senare. Allt du behöver finns där med en bäddad säng och handdukar, pool och en alldeles privat trädgård.


Vi brukar starta dagarna med morgonyoga för att väcka kroppen på det allra bästa sättet. Efter yogan njuter vi en enkel frukost med nybryggt kaffe och nybakat bröd från kvartersbageriet.


Vi gör oss därefter i ordning för surfen i lugn och ro. Om du föredrar en skön promenad längs havet så möts vi vid stranden, eller så reserverar vi en plats till dig i surfbussen om du vill bli lite mer ompysslad. Vid stranden och Atlantens vågor väntar Pedro på oss med våtdräkter och brädor. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har många surftimmar under våtdräkten; vi tar hand om dig och ger dig de verktyg du behöver för att utvecklas.


Atlanten kommer garanterat att få dig att känna dig levande, och säkert inte så lite hungrig också.

Efter surf brukar den vanligaste frågan vara: Var ska vi äta lunch? Svaren är vanligtvis en av de många mysiga strandbarerna i närheten.


Ett par eftermiddagar samlas vi för att ytterligare öva på vår surf, men på land. Det finns många övningar man kan göra för att öka styrka, smidighet och komfortzonen ute i vågorna. Vi hjälper dig att hitta dina utvecklingsområden under våra surf fitness workshops som är anpassade till alla nivåer. Förbered dig på många skratt och aha-upplevelser!


Nu är ju en av våra filosofier att magin skapas när du låter den göra det. Därför vill vi inte trycka in för mycket på ditt semesterschema. Alla är olika och har olika önskningar och behov.

Kanske du helt enkelt bara vill hänga vid poolen med några nyfunna vänner och öva på den visa bortglömda konsten att göra ingenting? Kanske du vill surfa mer och hänger med oss ner för en surf i solnedgången? Kanske vi gör en roadtrip tillsammans en av dagarna eller så kanske du besöker Lissabon en eftermiddag efter surfen?

Möjligheterna är många och vi finns här för dig. Oavsett om du behöver ta igen den där välbehövliga vilan eller om du vill fylla veckan med upptåg och äventyr. Du kommer att veta när du kommer hit. Låt din känsla styra vilket den kommer göra. Vi lovar!


Och kom ihåg: the only good suit is a wetsuit!

 

Huset:

Under din vecka hos oss så bor du i vår surf-villa i stadsdelen Santo Antonio i Caparica. Det är ett lugnt bostadsområde med flera mysiga cafeer och uteserveringar. Villan är designad och byggd av en lokal arkitekt under mitten av 1950-talet och är en unik byggnad i Caparica. Du har tillgång till kök, din egna privata trädgård och pool, och stranden är endast 7 minuter bort i flip flop.

Området är lugnt och det är lätt att känna sig hemma här. Du kan bo antingen i något av våra dubbelrum, eller hänga i poolhuset som har plats för fyra. Wifi finns och huset kommer att ta väl hand om dig.
Välkommen hem!

Surfen:

Är du nyfiken på att lära dig gå på vatten? Känner du dig redan bekväm i vågorna? Är du någonstans där mittemellan? Costa da Caparica har något för alla nivåer. Med vidsträckta stränder och beach breaks finns det gott om vågor för både nybörjare och för dig som vill ha mer utmaningar.

När du surfar med oss, ger vi dig personlig coachning och ser till att du är säker samtidigt som vi ger dig utmaningar lämpliga för din nivå. Tidvattnet och vågorna är våra bästa lärare och Pedro, vår lokala huvudlärare i surf, kommer att hjälpa dig utvecklas.

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har många timmar innanför våtdräkten, du kommer att utvecklas under denna vecka med nya tekniker och verktyg för att göra dig mycket bättre.
Yogan:

Vi brukar starta dagen med en mjuk yogaklass innan frukost, men oroa dig inte. Vi vet att du är på semester och att man aldrig ska underskatta värdet av att inte behöva sätta väckarklockan för tidigt. De flesta av våra klasser är Sama yoga, en mjuk och tillåtande yogaform. Sama yoga passar alla åldrar och nej, du behöver inte kunna slå knut på dig själv. Yogan bidrar både fysiskt och emotionellt. Den har en lekfull och kreativ sida och vi kommer ha roligt på mattan tillsammans. Ah, och kombon med surfen, denna ska inte heller underskattas.
Caparica:

Var ska vi börja? Denna lite fulsnygga charmiga strandby med sin opolerade lite spretiga arktiektur. De snälla hjälpsamma invånarna. De många enkla caféerna och bagerierna. Restaurangerna som drivs av lokala familjer och det är svårt att förbli anonym efter ett par dagar. Den till synes ändlösa strandlinjen med sina orörda stränder. Lissabon runt hörnet (20 min med bil).

Och solnedgångarna; som tar ditt hjärta och gömmer det i den våta sanden. Ärligt talat så är dessa solnedgångar ett av skälen till att vi hamnade här. Caparica är ett sånt där ställe som växer ju mer tid man spenderar här.

Det är på riktigt, det här stället!

Minimiantal deltagare: 6 st

Vattentemperatur:

maj-juni 18-19 gr

sept-okt 20-21 gr

OBS: Vi gör vad vi kan för att hålla våra program så lika original som möjligt. Din instruktör har dock alltid möjligheten att göra förändringar i programmet p g a väder, antalet deltagare eller andra saker som kan påverka upplägget.

 

Dag 1 - Ankomst till Costa de Caparica

När du anländer till Lissabon så står vi och hämtar dig på flygplatsen. Om inte trafiken är värre än vanligt så är du redan vid surfhuset en halvtimme senare. Hitta tillrätta i ditt rum, packa upp och sen är det bara att ta ett poolhäng eller gå ner till beachen. Vi hittar ett trevligt middagsställe och lär känna varandra bättre.

Dag 2 - Lär känna Caparica

Söndagen startar vi med en skön sovmorgon så du får den bästa starten på din semester. Vi vaknar mjukt och börjar med en lång och skön frukost med nybakat bröd från det lilla lokala bageriet och en kopp nybryggt kaffe, njutning.
För de som vill tar vi sedan en promenad in till Caparicas centrum och kanske tar en glass, besöker marknaden, eller bara strosar omkring och bekantar oss med omgivningen. Under dagen har du möjlighet att landa in och förbereda dig för veckan.
Vi hittar en tid under dagen för materialgenomgång och utprovning av din våtdräkt och preppar för morgondagens surf.

Dag 3 - Nu kör vi! Yoga, surf 

Morgonen startar med din yoga innan frukost och är du ovan vad gäller yoga så kommer du att komma in i övningarna under veckan som går. Frukost väntar på dig med gott bröd och kaffe/te.

Det är dags att börja förbereda veckans första surfpass. Surfbussen väntar på dig och väl nere vid stranden så står Pedro redo med brädor och våtdräkter.

Surf ger hunger och jakten på ett bra lunchställe kommer garanterat finnas i dina tankar.

Under eftermiddagen kan du hänga vid poolen, gå en promenad eller bara vara, något vi verkar ha glömt bort nuförtiden.

 

Dag 4 - Yoga, surf och fitnessklass för bättre surfing

Morgonen startar åter igen med din yoga innan frukost.

Dag två för att kasta dig ut i Atlanten för att träna på just din nivå för att surfa.

Denna eftermiddag så står ett specialdesignat träningsprogram på schemat. Du kommer att öva mer på din surf, men på land denna gång.

Vi hjälper dig att utvecklas under våra surf fitness workshop som även dessa är anpassade till alla nivåer.

Du kanske är redo för att hänga med på en "sun set surf"?

 

Dag 5 - Yoga och surf

Drillen börjar sätta sig med Sama yoga direkt på morgonen. En stärkande frukost så du klarar Atlantens vågor på bästa sätt ute på din surfbräda.

Ny dag på brädan och nu kommer du säkert märka skillnader i allt du hunnit lära dig och träna på under tidigare dagar. Kör hårt och låt dig utvecklas.

Efter lunch kanske några av er vill följa med på en gemensam roadtrip i området för att titta på nya områden eller så blir det en sväng in till Lissabon.

Dag 6 - Yoga, surf och fitnessklass för surfen

Är du först ut på yogamattan idag? Nu sitter säkert övningarna bra och du känner hur kroppen mår bra av uppmjukningen inför din surf.

Dags för att ge dig ut på brädan och lära dig nya tricks och tips. Surf's Up!

Efter lunchen på någon av alla strandbarer som finns i området så är det dags för en ny fitnessklass för att träna muskelgrupper som du också använder när du surfar.

Trevlig middag i området väntar på dig framåt kvällen.

Dag 7 - Surf

En dag som är annorlunda då du inte börjar med yoga. Sovmorgon kommer att kännas som en lyx. Eller så gör du en early bird och surfar tidigt. Du surfar både för- och även eftermiddag om du orkar.

Eftermiddagen går också att utnyttja till annat självklart. Vi avslutar veckan med en härlig middag tillsammans i solnedgången.

Dag 8 - Avfärd hem

En vecka går tyvärr riktigt fort och det är dags att avrunda din vecka ute på havet. Vi kör dig till flygplatsen och det avslutar din surfvecka med oss.

Pris från: 4 900 kr

Priser för olika boenden:

Delat rum med 4 bäddar, poolhuset, 4 900,00 kr

Delat dubbelrum med delat badrum, 5 100,00 kr

Delat dubbelrum med eget badrum (finns 1 st), 5 190,00 kr

Singelrum med eget badrum (finns 1 st), 5 595,00 kr

Ingår i priset:

 • 7 övernattningar
 • 5 surfklasser
 • 4 yogaklasser
 • 2 surf fitness workshops
 • Frukostar
 • Surfbräda
 • Våtdräkt

Ingår ej i priset:

 • Internationellt flyg Sverige - Lissabon t&r
 • Transporten från och till flygplatsen. €35/per person.
 • Luncher och middagar
 • Dryck
 • Badkläder och annan personlig utrustning
 • Strandhandduk

Packlista:

Vi skickar en packlista till dig vid bokning av resan.

Antal dagar: 7
Pris från: 4 900 kr
Avresedatum
 • 2018-09-01
 • 2018-09-29
Svårighetsgrad:
Medel lätt
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail to someone

Intresseanmälan

Kundomdömen