Kontakta en expert 031 - 51 57 77

Vinprovning i klassiska Moseldalen

Mosel

En fantastisk vinrutt mellan Trier och Koblenz.

Att Mosel har ett fantastiskt vindistrikt har väl knappast missat någon som har ett vinintresse, Med ett stort antal vingårdar på båda sidorna om floden tillsammans med hänförande vyer över landskapet har du hittat en cykelresa du aldrig kommer att glömma.

Tysklands mest kända vindistrikt, Mosel är i fokus på denna härliga cykeltur. Du har även en av de vackraste floderna tillsammans med de kejserliga heta källorna vid Marvel och Porta Nigra - en förstklassig historisk byggnad i Trier, staden med anor från det Romerska riket.

Du kommer cykla igenom berömda byar som till exempel Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Cochem, Neumagen-Dhron, som är den äldsta byn i Tyskland när det kommer till vintillverkning. Du har även en maffig byggnad i Enkirch, en halv-timrad kyrka. Besök även Eltz-fortet och njut i allt detta av fantastiska, romantiska cykelvägar.

På kvällarna kan du koppla av på trevliga hotell med 3-rättersmiddagar tillagade på lokala delikatesser om du väljer vårt middagspaket till din resa.

Du är ju även i Moseldalen, så självklart ska du passa på att njuta av sagolika fruktiga viner.

Rutt: 200 km och självguidad

Program

Dag 1 - Ankomst till Trier

Du tar dig till Trier på egen hand. Se till att du kommer ner i så god tid att du hinner uppleva det historiska centrumet med Porta Nigra, amfiteatern väl värd ett besök. Kaiserthermen (kejserliga varma källorna) och kanske även den vackra domen i staden. Din/Era cyklar finns redan vid hotellet.

Dag 2 - Trier - Trittenheim 40 km

Hann du inte med amfiteatern under gårdagen så är det en bra idé att ta en titt på den innan du börjar cykla. 2000 år gammal Romers historia. Längs Mosels fina cykelvägar på väg till Trittenheim, där till och med en speciell väg informerar en hel del om viner och vintillverkning har en härlig första dag med många upplevelser. På kvällen får du gärna delta i vinprovning. (måndagar och tisdagar) Du måste reservera vinprovningen vid din bokning av resan.

Dag 3 - Trittenheim - Zeltingen 35 km

Redan efter en kortare cykeltur så når du fram till Piesport där du kan besöka 2000 år gamla Romerska källare. Senare under förmiddagen når du Neumagen-Dhron, den äldsta vinstaden i Tyskland. Här rekommenderas att ta lunchen på marknadstorget Bernkastel-Kues. Här finns också det mycket populära vinet Bernkastler Doctor. Vidare mot Zeltingen på eftermiddagen som inte ligger långt bort.

Dag 4 - Zeltingen - Zell 35 km

Du cyklar idag genom vindistriktet "Kröver Nacktarsch" till Traben-Trarbach. Här kan verkligen rekommenderas att göra en båttur längs med floden. Stanna till i Enkirch och titta på den vackra halvtimrade arkitekturen. Innan du når dagens slutmål passerar du vindistriktet Zeller Schwarze Katz. Härifrån är det Zell som gäller och middag med övernattning.

Dag 5 - Zell - Treis-Karden 50 km

Du siktar in dig på Beilstein till att börja med som kallas "Rothenburg at the Moselle river" och vidare mot Cochem som är väl värt att upptäcka med sitt charmiga centrum tillsammans med det 1000 år gamla slottet Reichburg. Härifrån har du en kort distans in till Treis-Karden. På kvällen har du en ny möjlighet till vinprovning (tisdagar och torsdagar), reservation till denna när du bokar resan.

Dag 6 - Treis-Karden - Koblenz 40 km

En ny härlig dag i Moseldalen och efter ca 5 km ska du ta en liten sidotur till du når fram till det medeltida fortet Eltz. Eltz räknas som ett av de vackraste och bäst bevarade slotten i Tyskland. Slottet ligger fantastiskt beläget i naturen. Tillbaka på cykelvägarna passerar du en rad pittoreska vinbyar innan du når fram till Koblenz. Gillar du shopping så har du ett perfekt tillfälle på denna fina plats.

Dag 7 - Hemfärd

Det är avslutning för en härlig cykelvecka i vinets tecken i klassiska Moseldalen, men det finns mycket att upptäcka i Koblenz som om du är intresserad av några extradagar i distriktet så hjälper vi gärna till att boka boendet till dig. Det går enkelt att dagligen ordna med transport direkt från hotellet. Reservation görs direkt vid bokning.

Pris från: 4 150 kr

Ankomstdatum            


Säsong 1

8 april - 30 april 2017                                   Ankomstdag: dagligen

16 oktober - 22 oktober 2017                      Ankomstdag: dagligen


Säsong 2        

1 maj - 17 augusti 2017

6 oktober - 15 oktober 2017                        Ankomstdag: dagligen


Säsong 3

18 augusti - 5 oktober 2017                        Ankomstdag: dagligen

 

Priser                                 Kat A                                 Kat B

Baspris Säsong 1            4 650 kr                            4 150 kr


Baspris Säsong 2            5 050 kr                            4 550 kr


Baspris Säsong 3            5 450 kr                            4 950 kr


Singelrumstillägg          1 600 kr                             1 200 kr


Middagar                          1 450 kr                             1 250 kr


Hyrcykel 7 el 21 vxl         600  kr


Elcykel                              1 600 kr


 

 

 

Extranätter    Kat. A Baspris      Singelrumstill.         Kat B         Singelrumstill.


Trier                 600 kr                     350 kr                         550 kr       200 kr


Koblenz           600 kr                     300 kr                         550 kr       250 kr

 

Alla priser är per person

I priset ingår

 • Övernattning i vald kategori, inkl. frukostbuffé
 • Personlig ruttinformation och utprovning av din hyrcykel
 • Försäkring för din hyrcykel
 • Omsorgsfullt planerad cykeltur
 • Bagagetransport mellan hotellen
 • Heta Linjen-service

Ingår ej i priset

 • Middagar (fr. 1 250 kr)
 • Luncher
 • Dryck
 • Försäkring
 • Transport Trier och hemfärd från Koblenz
 • Cykel

 

Övrigt

Ankomst/Parkering/Hemfärd

Ankomst: Flyg Sthlm/Gbg - Luxemburg. Tåg till Trier, ca 50 min. eller ankomst Metz: Flyg Sthlm -Luxemburg. Tåg till Metz, 45 min.

Parkering:  P-garage i centrala Metz för ca € 9/dag

Hemfärd: returresa till Trier med minibuss dagligen € 40/per person. Reservation krävs vid bokning av resan. Betalning i förskott.

Tips för vinprovning

I Trittenheim: Välkommen med ett glas Mosecco, guidad tur hos vintillverkaren. Vinprovning av 2 torra, 2 syrliga, 2 söta och 2 röda inkl. bröd.  Tidsåtgång 90 min. (minimum 6 pers för att det ska bli av). Vinprovning måndag ochj tisdag, € 15/per person.

I Treis-Karden: Här får du prova 6 viner, torra och söta och någon från deras fina selektion inkl. bröd. Guidad tur genom vinkällaren. Tidsåtgång 60 min. Vinprovning, tisdag/onsdag/torsdag, € 10/per person.

Antal dagar: 7
Pris från: 4 150 kr
Svårighetsgrad:
Lätt
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail to someone

Intresseanmälan

Kundomdömen